Route Herderstocht

Details over de wandeling:

De herderstocht is een wandelroute van ongeveer 2,5 kilometer over het Balloƫrveld dat verlicht is met behulp van lampjes. De route begint en eindigt bij de schaapskooi van Balloo waar de gehele avond kerstmuziek wordt gespeeld door de muziekgroep Marcant van De Voorhof uit Assen.

Bij de schaapskooi kan men zich laten inschrijven bij twee Romeinse soldaten. Het symboliseert de volkstelling in de tijd van keizer Augustus. Na de inschrijving kan men de lichtjesroute volgen. Onderweg wordt op vijf plaatsen bij een kampvuur een deel van het kerstverhaal verteld door onder andere Romeinse soldaten, herders, wijzen, een herbergier en de evangelist Lucas. Vervolgens komt men bij een schamel dak waar Jozef en Maria zich bevinden met hun pasgeboren baby in de kribbe. In de stal bevindt zich ook een ezel, zoals in het kerstevangelie vermeld staat.

De herderstocht eindigt weer op de plek van de schaapskooi. Onder het genot van kerstmuziek kunt u hier warme chocolademelk kopen. In de stal worden kerstliederen ten gehore gebracht.

Praktische aandachtspunten: