Missie

De organisatie van de Herderstocht ziet als haar belangrijkste missie: het verspreiden van het kerstevangelie. Daarnaast willen we ons inzetten om een goed doel te ondersteunen. Door een klein stukje sponsoring en de inzet van uitsluitend vrijwilligers, zijn we in staat om de kosten zeer laag te houden. Hierdoor is de opbrengst optimaal.

We proberen op een laagdrempelige manier zoveel mogelijk mensen te vertellen over de geboorte van Jezus Christus. Door op een aantrekkelijke manier en in een prachtig decor het kerstverhaal uit te beelden en te vertellen, weerstaan veel mensen weer en wind om deze blijde boodschap (betekenis van het woord evangelie) te horen.

Een zeer moderne versie van het kerstverhaal kunt u hieronder bekijken:

Is er meer? Nieuwsgierig?

Na al die prachtige verhalen die je op kerstavond hebt gehoord, kan het zijn dat je vragen hebt. Vragen, zoals:

In diverse plaatsen worden er cursussen gegeven om samen op zoek te gaan naar antwoorden op deze vragen. Om zo kennis te maken met de inhoud van het christelijk geloof.

Alphacursus en Emmaüscursus

Voor wie?

Beide cursussen zijn voor mensen die:

Op dit moment is nog niet bekend wanneer er vanuit De Voorhof in Assen weer een Alpha- of Emmaüscursus wordt georganiseerd. Houdt deze site of de Facebookpagina in de gaten of mail naar goednieuwsvoormarsdijk@live.nl om op de hoogte gehouden te worden.

Voor cursussen in andere plaatsen en online cursussen verwijzen we je naar de volgende websites:

www.alpha-cursus.nl
www.why.jesus.net/waaromjezus
www.ikzoekgod.nl
www.waaromgeloven.nl
www.bijbelcursus.nl